top of page
  • Yazarın fotoğrafıGürkan Temiz

Arveles

Arveles, ağrı kesici ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir ilaçtır. Etofenamat adı verilen etken maddeyi içerir ve ağrı, iltihap ve ateş gibi semptomları hafifletmek için kullanılır. Ayrıca, kas-iskelet sistemi ağrıları, artrit, kas gerginliği, sırt ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı ve adet sancısı gibi durumların tedavisinde de etkilidir.

Arveles, non-steroid anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID) sınıfına aittir ve prostaglandin adı verilen hormonların üretimini azaltarak çalışır. Bu hormonlar, vücutta ağrı, iltihap ve ateşe neden olan kimyasallardır. Arveles, bu hormonların üretimini azaltarak semptomların hafifletilmesine yardımcı olur.

Arveles, tablet veya krem formunda bulunabilir. Tabletler genellikle ağız yoluyla alınır ve dozaj, semptomların şiddetine ve hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir. Krem, cilde uygulanır ve ağrıyan bölgeye hafifletici etki sağlar.

Arveles kullanırken, doktorunuzun önerdiği dozajı takip etmeniz önemlidir. Ayrıca, ilacın yan etkileri de olabilir. Bu yan etkiler arasında mide bulantısı, kusma, ishal, baş ağrısı, mide ağrısı, cilt döküntüleri ve kanama riskinde artış yer alabilir. Eğer bu yan etkilerden herhangi biri şiddetli veya uzun süreli ise, hemen doktorunuza danışmanız önemlidir.

Arveles, birçok durumda semptomların hafifletilmesine yardımcı olan etkili bir ağrı kesici ve anti-inflamatuar ilaçtır. Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Marla Makaron Filtre Fiyatları, Calbor ve Eyma

Marla Makaron filtre, boş sigara kağıdıdır. Son zamanlarda sigaraya gelen zamlardan sonra, Marla Makaron filtre ne işe yarar sorusunu soran kişilerin sayısı artmaktadır. Sigarada ÖTV zammına bağlı ola

emedur fiyatı nedir

"Emedur" ilacı, uyku bozuklukları tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ana etken maddesi zolpidem tartrat olan bir hipnotiktir. Etkisi benzodiazepinlere benzer ancak kimyasal yapı olarak benzodiazepin

Biteral 500 MG

Biteral 500 mg, Türkiye'de satılan bir ağrı kesici ilaçtır. İlacın etken maddesi Metamizol sodyum'dur ve ağrı, ateş ve iltihaplanma gibi semptomların tedavisinde kullanılır. Biteral, baş ağrısı, diş a

bottom of page